Welkom bij Odie Farms

Maatregelen tegen schimmelvorming

4 Jul, 2024

Maatregelen tegen schimmelvorming

Beste klant,

Bij Heemskerk Flowers streven we voortdurend naar het leveren van bloemen van goede kwaliteit. Eén van de uitdagingen waarmee we te maken hebben, is de schimmel Botrytis, die vooral voorkomt bij weer met een hoge luchtvochtigheid en gedurende de gehele keten aanwezig is. Hoewel we ons alleen kunnen concentreren op het deel van de keten dat door Heemskerk Flowers wordt vertegenwoordigd, nemen we hiervoor onze verantwoordelijkheid zeer serieus en hebben we belangrijke stappen ondernomen om dit probleem zoveel mogelijk te minimaliseren.

De afgelopen periode is het uitzonderlijk vochtig geweest, niet alleen in Nederland, maar ook in landen rond de evenaar, zoals Kenia en Ecuador. Volgens klimaatexperts is dit te wijten aan de meteorologische fenomenen El Niño en La Niña, die bijdragen aan een toename van schimmelproblemen.

Schimmels zijn altijd aanwezig, maar wij streven ernaar het microklimaat voor onze bloemen zodanig te beheersen dat Botrytis minder kans krijgt. Zoals u weet, hebben we recentelijk geïnvesteerd in een nieuwe koelcel waarin de luchtvochtigheid nauwkeurig wordt geregeld.

Daarnaast treffen we nog extra maatregelen: we installeren kasten met uv-c lampen. Deze kasten, ontwikkeld door NASA, zijn in staat om schimmelsporen in de lucht te doden. Deze technologie wordt ook gebruikt in ziekenhuizen en verwijdert 99,99% van de schimmels die langs de uv-c lampen komen.

Echter, zodra een bloem eenmaal besmet is met Botrytis, zal de rot sneller optreden bij een hoge luchtvochtigheid. Wij zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen zullen bijdragen aan het verminderen van Botrytis.

Wij danken u voor uw begrip en vertrouwen in Heemskerk Flowers.

Facebook
Instagram
LinkedIn

Recente nieuwsberichten